وقتی ایدهای به سراغ کارآفرین میآید معمولا به شکل یک تک سیگنال مشخص میآید.
مهمترین دلیلی که محصولات (ایدهها) شکست میخورند این است که ما به عنوان کارآفرین اغلب وقت نمیگذاریم تا ایده را به بخشهای چشمانداز، استراتژی و محصول بشکنیم. در عوض در بالای هرم میمانیم؛ و زودهنگام (نابالغ) عاشق محصول میشویم.
اکنون میخواهم نشان دهم که این سه چگونه از هم جدا میشوند و شما چطور باید بین آنها فرق بگذارید. یک راه خوب برای بیان هرم استفاده از استعاره رانندگی است که اریک ریس به عنوان مثال میآورد:
تصور کنید در کار جدیدی پذیرفته شدهاید.
چشمانداز مقصد شما یا همان محل جدید کار است.
استراتژی بیانگر همه ی راههای ممکن برای رسیدن به آنجا است، از جمله دوچرخه، اتوبوس، تاکسی، مترو و یا وسیله شخصی. از پیش نمیدانید کدام مسیر بهینه است بنابراین آزمایش میکنید. هر تغییری در استراتژی (مسیر) یک چرخش است.
محصول نقشه راه تکرارشدنی برای رسیدن به کار است.
میتوانید از این استعاره استفاده کرده و ایده استارت آپ خود را به این سه بشکنید. یادتان باشد چرخش (Pivot) تغییر در استراتژی بدون تغییر در چشم انداز استارتاپ است.
پ.ن: در پست «پشته ناب (Lean Stack) چیست؟» با استفاده از این هرم پشتهی ناب،مجموعه ابزارهای اصلی کمک کننده برای پیادهسازی روش Lean Startup در استارتاپ یا سازمان شما، را معرفی خواهم کرد. (اینجا)
یادآوری: کارگاههای آموزشی من برای استارت آپ ها در همین ماه برگزار میشود، برای اطلاع از زمان و برنامه دقیق، اینجا را ببینید.
می خواهید بار دیگر که مطلبی نوشته شد، آگاه گردید؟ عضو خوراک (feed) این بلاگ شوید. اگر عضو Twitter هستید، میتوانید توییتهای پارسی من درباره استارتاپها را @ghanemzadeh (اینجا) دنبال کنید.
با سلام
ممنون از سایت بسیار خوبتون و مطالب عالی که داره
یک خواهشی از شما داشتم بنده چندتا سوال داشتم
برای یک سازمانی که خدمات آفلاین داشته و الان میخواد خدمات آنلاین هم به سرویسش اضافه کنه ،نقشه راه استراتژیکش به چه صورتی بایستی باشد منظورم نکات زیر است:
۱- تنظیم چشم اندز
۲- تعریف اهداف
۳- چگونگی ایجاد ارزش
۴- هدفگیری بازار
۵- تشکیلات سازمانی
۶- تنظیم مدل کسب و کار
با تشکر فراوان
لطفا راهنمایی کنید و جسارتا برای متوجه شدن این موضوع اگر مثالی یا تحقیقی دارید برای بنده ارسال فرمائید.