نخست تعریف رزومه یا آنگونه که در ویکیپدیای فارسی آمده کارنامک:
کارنامک یا رزومه به نوشتهای گفته میشود که پیشینه تحصیلی، مهارتی و شغلی و برخی جزئیات زندگی یک شخص در آن درج میشود تا شرکتها و کارفرماها بتوانند با مطالعهی آن در مورد استخدام یک شخص تصمیم بگیرند.
برای موفقیت در کاریابی، معمولاً تهیه یک رزومه مناسب اهمیت زیادی دارد. درستی نوشتاری و بیغلط بودن رزومه نیز از مسائل مهم تهیه یک رزومه دانسته میشود.
درآمد: مدتی است که چند دوستِ شرکتدار را در مصاحبه و گزینش نیرو ( برنامهنویس، برنامهساز و مهندس نرمافزار) یاری میکنم. از دیگر سو چندباری هم چند دوست نادیده رزومهی خود را برای بررسی یا بازبینی برایم فرستادهاند.
چیزی که در این مدت برایم جالب بوده است، این بوده که بدبختانه بسیاری از دوستان به ویژه دوستان تازهکار یا دانشجو نمیدانند که چگونه رزومه بنویسند و نیز اهمیت بسیارِ آنرا هنوز بهدرستی درنیافتهاند.
دقت کنید کسانی که نیرو بکار میگیرند تصمیم نخستین خود را بر اساس رزومه میگیرند. (البته بسیاری همه تصمیم خود را)
رزومهنویسی ترفندهایی دارد که من وارد آنها نیز نمیخواهم بشوم ولی انتظار دارم رزومهای که به دستم میرسد، دستکم دارای ساختار (ی نزدیک به استاندارد) باشد.
کوتاه سخن اینکه با اندک زمان و حوصلهای که داشتم یه نمونه قالب رزومه ساختم که دوستان میتوانند آن را از اینجا بارگیری کرده و بکار بگیرند. دوستانی هم که از ورد مایکروسافت استفاده میکنند میتوانند نسخه doc این نمونه رزومه را از اینجا بارگیری نمایند.
یادآوری: این قالب در اُپن آفیس ساخته شده است و نمیدانم که آیا در ورد مایکروسافت جواب میدهد یا خیر. دوستان لینوکس کار با آن آشنایی دارند، ولی اگر ویندوز کار هستید توصیه میکنم آنرا از اینجا بارگیری کرده و از آن لذت ببرید.
گوشزد ۰: بسیار روشن است که این رزومه باید پرگردد، به بیان دیگر باید چیزی داشته باشید که رزومه را با آن پر کنید. اگر تازه دانشآموخته شده و یا هنوز دانشجو هستید و به این رسیدهاید که مهارتها و دانشتان اندک است پیشنهاد میکنم این دو دیگر نوشته را نیز بهدقت بخوانید:
گوشزد ۱: روشن است که این یک نمونه است، پس خود میتوانید بخشهای را به آن افزوده یا از آن کم کنید.
گوشزد ۲: برای اینکه ببینید چه چیزهایی را خوب است در رزومه بنویسید یا داشته باشید، بهتر است این نمودار جالب و طنزآلود را نیز ببینید.
پ.ن ۰: پیشنهادهای شما را برای بهبود این قالب نمونه صمیمانه پذیرا هستم.
پ.ن۱: ناصر حاجلو هم در نوشته « راهنمای نگارش رزومه برای برنامه نویسان» چند نکته را برای نوشتن رزومه یادآورد شده است که پیشنهاد میکنم آن را نیز بخوانید.
اگر می خواهید بار دیگر که مطلبی نوشته شد، آگاه گردید. عضو خوراک (feed) این بلاگ شوید(فید چیست و نحوه استفاده از فید.) همچنین می توانید مرا در تویتر دنبال کنید. «فهرست همه نوشتهها»ی من را اینجا ببینید.
متشکرم .
جالب بود.
اگه امکانش هست در مورد رزومه بیشتر مطلب بزارین !
مثلا همون ترفندهایی که گفتین …
راستی میتونی این قالب را به مجموعه قالبهای مجموعهی OpenOffice.org اضافه کنی.
OpenOffice.org Templates
بسیار عالی و مفید بود این رزومه امید جان 😀
(میدونی که من کمتر میام نظر میدم، اما اینو خیلی خوشم اومد! ممنون 🙂 )
کارنامک در واقع معادل رسمی فرهنگستان برای رزومه است.
اینجا گزینهی «واژهی بیگانه» را انتخاب کنید و واژهی Resume یا CV را وارد کنید:
http://persianacademy.ir/fa/words.aspx
برای یه رزومه تحت وب هم اینو امتحان کنید: http://sampleresumetemplate.net/
شیک و سبکه. برای ساخت رزومه خودم هم از همین استفاده کردم.
سلام
با توجه به علایق مشترک که در زمینه ی کسب و کار داریم، لینک شما ره در وبلاگ خود ثبت کردم.
شاد و پیروز باشید
[…] در نوشتهی « روزمه، رزومه و رزومه» یک نمونه رزومه به شکل قالب قرار دادهآم که میتوانید […]
سلام!
در مورد وبلاگ شما (کسب و کار نرم افزار) نگاشته ای را در وبلاگ خود درج کرده ام. امیدوارم مطالعه نمایید!
شاد و پیروز باشید
با تشکر
مرسی به دردم خورد 🙂