عیدانه فراوان شد، تا باد چنین بادا

این نوشته آمیخته‌ای است از چند کوته‌نوشت:

نخست فرا رسیدن سال 88 را خوش‌باش می‌گویم. امیدوارم که سالی نیکو، پربار و پرشور داشته باشید.
در این سال امیدوارم که «گفتار‌نیک، کردارنیک و اندیشه‌نیک» را گرامی بداریم، ایرانی باشیم و بمانیم.

سال پیشین در برابر سال پسین
سال 87 که در آخرین روزهای آن هستیم از دید بسیاری -و نیز من- سال چندان دل‌چسبی برای کسب و کارها نبود. رکود و بی‌پولی امان همه را برید.
در درونم چیزی است که می‌گوید سال پیش‌رو -88- سال خوبی خواهد بود. دست‌کم اگر کمی کهن فکر کنیم سال گاو است و پربار. از دیگر سو این سال روزهای تعطیل کمتری خواهد داشت، که من اینگونه را دوست‌تر دارم.

کامپیوتر کم بود، بازمتن هم افزون گردید.
رشته کامپیوتر (ونیز فناوری اطلاعات) به بیانی بدترین رشته دنیاست. در بسیاری از رشته‌ها -پس از دانش آموختگی- اگر کسی سالی/دوسالی یک کتاب در آن زمینه بخواند به‌روز به‌روز است. اما در این رشته اگر یک هفته چیزی نخوانید، همین که به خود آمدید می‌بینید که ای بابا چه‌ها که رخ نداده است.
مدیریت در رشته کامپیوتر از این سخت‌تر است: از سویی شما باید درباره آخرین فناوری‌ها و دست‌آوردها بدانید و از دیگر سو باید پیگیر مسایل مربوط به کسب و کار خود و دیگران باشید. همینطور باید پیوسته دانش مدیریتی خود را به‌روز نمایید.
همه این‌ها به کنار کسانی چون من که نیم نگاهی نیز به بازمتن (اپن سورس) دارند، نگرانی دیگری دارند این روزها شتاب کارهای بازمتن بسیار شده، یک امروز مرا ببینید:
صبح بیدار می‌شوم، کامپیوترم را روشن می‌کنم رایانامه (ایمیل) را بررسی می‌کنم، آخرین خبرها را از خوراک(فید)ها می‌خوانم و توییترم را پی می‌گیرم. به کار می‌روم. پس از نهار دوباره این‌ها را بررسی می‌کنم، می‌بینم که ای دل غافل چه‌ها که نشده در این اندک زمان.  IBM می‌خواهد SUN را بخرد و همه دارند در این‌باره سخن می‌گویند. به خانه می‌آیم و دوباره آن‌ها ر ا بازبینی می‌کنم می‌بینم که خبری نو در راه است «نیویورک تایمز» خبرداده که این خرید ارزشی برابر با 7 میلیارد دلار خواهد داشت.
زندگی چه سخت است برای مدیران شرکت‌های فناور.

از سال پیش رو بیشینه لذت را ببرید و خوش باشید.

اگر می خواهید بار دیگر که  مطلبی نوشته شد، آگاه گردید. عضو خوراک (feed) این بلاگ شوید. همچنین می توانید مرا در تویتر دنبال کنید.

3 Responses to “عیدانه فراوان شد، تا باد چنین بادا”

  1. sahar

    سلام سوال من به این پست ربطی نداره ولی چون می خواستم زود جواب بدین اینجا نوشتم شما تاکید زیادی روی برنامه نویسی دارین می خواستم ببینم به نظر شما برای دانشجویان رشته فناوری اطلاعات هم اینقدر برنامه نویسی یاد گرفتن لازمه لطفا در مورد رشته ما هم مطلب بنویسید
    با تشکر فراوان
    کسب و کار نرم‌افزار: نخست پاسختان. بله. دست‌کم از دید من برای بچه‌های فناوری اطلاعات هم یادگیری برنامه نویسی همان اندازه لازم است.
    راستش -با پوزش- من فلسفه وجودی رشته فناوری اطلاعات در سطح کارشناسی را نمی‌توانم درک کنم (که البته مشکل از من است). البته درس‌های مدیریتی‌اش را دوست دارم. گاهی با بچه‌های IT صحبت می‌کنم و آن‌ها می‌گویند که ما قرار است برای نمونه مدیر یا مدیر پروژه شویم.
    و البته من نمی‌توانم دریابم که کجای دنیا به کسی که تازه از دانشگاه بیرون آمده (هر چه که خوانده باشد) کار مدیریتی می‌دهند!؟ از گذشته گفته‌اند «تا راهرو نباشی کی راهبر شوی» نردبان پله پله. فرد باید نخست برنامه‌نویس شود و سپس یک یک پله ها را بالا رود تا به یک کار مدیریتی دست یابد.

  2. سلام
    سال نو و خانه نو مبارک.
    مطلب خوبی بود، سال 87 سال سختی بود، نگرانم که 88 سال سخت تری باشد، اما تلاش می کنم به پیش بینی شما خوشبین باشم، که چاره ای به جز خوشبینی برای ادامه یک کسب و کاردر فضای بحران نیست!
    همین!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>