درآمد: حدود یک سال و چهارماه پیش «چرا دانشجویان ایرانی باید در پروژه های آزاد/بازمتن مشارکت کنند!؟» را نوشتم (نخست آنرا بخوانید)، تا این که چند روز پیش یه این نوشته برخوردم، ترجمه نام اصلی نوشته «توصیه شغلی به مهندسان نرمافزار تازه فارغالتحصیل شده یا در شرف آن» (پارسیتر: پندهای کاری به مهندسان نرمافزار دانشآموخته یا در آستانه دانشآموختگی) است. اما چون سریع و گذرا همکاری در پروژههای بازمتن را نیز یادآور شده، این نام را برگزیدم.
نوشته اصلی:
به این مقاله در Slashdot برخوردم و مرا به یاد آن پندهایی انداخت که به چند تازه دانشآموخته که با آنها کارکردم، دادم. همیشه میبینم بزرگترین مسالهای که استخدامکنندهها با کسانی که مستقیم از دانشگاه آمدهاند (یا میخواهند که کارشان را به برنامهنویسی تغییر دهند) دارند، این است که آنها دقیق نمیدانند در چه مهارت دارند. گرچه بیشتر وقتها میتوان بدست آورد که آیا آنها باهوش هستند یا خیر و این بخش مهمی از کار است، اما همیشه خوب است که چیزی ملموس برای بررسی در دست داشت، چیزی بیشتر از کَُد «Hello World» از دوران دانشجویی.
خوشبختانه در دنیای امروز این چیز بوسیله دنیای بازمتن و کمی سختکوشی دستیافتنی است. به سادگی یک پروژه بازمتن خوب، کمی نامدار که خوشتان بیاید، بیابید (خود من در پروژههای Solr و Mahout ،Lucene همکاری میکنم) و در آن همکاری (مشارکت) کنید. با چند بسته (Patch) کوچک و بهخوبی تستشده آغاز کنید، حتا میتواند درستکردن خطای ساده (Bug Fix) یا تصحیح مستندات باشد. سپس، همینطور که پیشرفت کرده و دانش شما بیشتر میشود، در لیستهای پستی به پرسشها پاسخ دهید و در بستههای بزرگتری همکاری کنید. با انجام کارهایی (سطح پایین) که دیگران دوست ندارند انجام دهند با دیگرهمکاری کنندگان دوست شوید. دوستانه و مودبانه برخورد کنید و پاسخ پرسش تازهکاران را با ادب و احترام بدهید، همزمان هرچه میتوانید کارهای سختتر بردارید. این کار را برای دستکم شش ماه یا بیشتر انجام دهید، اینگونه مشخص میشود که میتوانید به یک ایده بچسبید و به بار نشستن آن را میبینید.
اشتباه متوجه نشوید، این کار، کار پاره وقت بیشتری از شما خواهد گرفت، اما با این کار شما سابقهای محکم برای خود میسازید، سابقهای که نشان میدهد شما نه تنها میدانید که چگونه کُد بنویسید، بلکه نشاندهنده این نیز هست که میدانید چگونه ایدههای خود را به شکلی کارا بیان و منتقل کنید و چگونه بهخوبی با دیگران کنار بیایید. اینها امتیازهایی باور نکردنی برای هر شرکت است و تصمیمگیری برای استخدام را بسیار آسانتر میکند.
در واقع اگر این کار را انجام دهید، در اندک زمانی یک همکاری کننده قوی (Committer) خواهید شد، شرکتها به سراغ شما خواهند آمد و بدون توجه به سن و سابقه پیشین، به شما پیشنهاد کار میدهند.
پ.ن: این نوشته را نیز دیروز دیدم که این هم جالب است، بخوانیدش.
اگر می خواهید بار دیگر که مطلبی نوشته شد، آگاه گردید. عضو خوراک (feed) این بلاگ شوید. همچنین می توانید مرا در تویتر دنبال کنید. «فهرست همه نوشتهها»ی من را اینجا ببینید.
ولی متاسفانه اکثر دانشجویان نرم افزار بیحالتر از آن هستند که به این چیزها اهمیت بدهند! خیلیها هم متاسفانه به Open Source با دیدگاه استهزا و سرگرمی نگاه میکنند.
راهنمایی خوبیه! من همیشه این مشکل را با تازه فارغ التحصیلها داشتم. بیشتر از اینکه من متوجه نشم که در چه زمینه ای تخصص دارند خودشون نمیدونند که می خوان چه زمینه ای را دنبال کنند.
با سلام و تشکر
مسعود رجایی
ار خمینی شهر
کارشناس پشتیبانی
اگه که بدونی چقدر این خوب خواهد بود
http://www.aminooo.com
[…] راهنمای کوچک همکاری در پروژههای بازمتن […]
[…] ن. ۰: در ادامه میتوانید «راهنمای کوچک همکاری در پروژههای بازمتن» را […]
سلام
از کجا باید کار کردن در پروژه های متن باز رو شروع کرد!؟؟
چه مهارت هایی رو باید داشته باشم؟؟
ممنون میشم اگه با email بم جواب بدید
سلام
نوشته بودید در یک پروژه متن باز شرکت کنید اگه لطف کنید و بیشتر راهنمایی کنید و چند تا پروژه معرفی کنید ممنون میشم
سلام مهندس امیدوارم خوب باشی
من برنامه نویس سی پلاس پلاس هستم و مس خوام زبان برنامه نویسی جاوا رو دنبال کنم اونم به صورت عملی و شرکت در پروژه های نرم افزاری به نظر شما من تو کدوم پروژه ی نرم افزاری که با جاوا نوشته میشه شرکت کنم اصلا چطوری میشه در پروژه های اپن سورس شرکت کرد ممنون میشم راهنمایی کنید با تشکر
دقیقا این پروژههایی که نام بردهآم با جاوا نوشته شدهاند به طور کلی بنیاد آپاچی تعداد زیادی پروژه که با جاوا نوشته شدهاند دارد.
پسر پست هات فوق العاده هست.
واقعا به آدم روحیه و انگیزه میده و راه رو هم روشن میکنه.
خیلی خیلی پست های مفیدی دارین. واقعا خدا صد در دنیا هزار در آخرت بهتون بده.
من این سایت رو مثل طلا میدونم.
امیدوارم ادامه دهید.
با تشکر فراوان
دانشجوی علوم کامپیوتر.
آرمان.
سلام. منم سوال دوستمون حسین طالبی رو دارم. من سال دوم نرم افزار هستم. چطور شروع کنم از کجا و کجا؟؟ اگه میشه پاسخ من هم ایمیل کنین ممنون خواهم شد.
@آرش: پیشنهاد میکنم نوشته «پندهایی به دانشجویان کامپیوتر: چشمان خود را باز کنید» را به دقت، با حوصله و چندباره بخوانید و عمل کنید.
سلام دوست عزیز
بنده از۳۰ آبان ۸۷ که پست «پندهایی به دانشجویان کامپیوتر: چشمان خود را باز کنید» را گذاشتید،مطالب وب سایت شما را پیگیرم و کلی برام مفید بوده و بسیار از شما متشکرم.میخواستم اگه امکانش هست در زمینه کار در پروژه های متن باز کمکم کنید.
خیلی ممنون میشم با ایمیل راهنماییم بفرمایید.
منتظرتون هستم
منظورتون رو نفهمیدم
ولی این رو مطالعه کنید:
http://mtux.wordpress.com/2011/04/12/opensource-participation-a-cheat-code-for-students/
[…] ن. ۰: در ادامه میتوانید «راهنمای کوچک همکاری در پروژههای بازمتن» را […]
[…] ن. ۰: در ادامه میتوانید «راهنمای کوچک همکاری در پروژههای بازمتن» را […]
سلام به همه دوستان
من دانشجوی رشته نرم افزار کامپیوترم!
واقعا این حرفها درست است، و همونطور که میبینید در کشور ما ، فارغ التحصیلان این رشته با مشکلات زیادی نسبت به قبل روبرو هستند، پس راه چاره اشچیست؟
به نظرم راهش این است که شما از هم از الآن که دانشجو هستید، خودتان را بیشتر به زحمت بیندازید و بیشتر درس بخوانید ( منظورم عمیق تر است)!
ببینید از خودم مثال میزنم، من فقط دانشجوی ترم ۲ هستم، ولی چون از ترم یک که به ما جاوا آموزش دادند(البته در حد بسیار بسیار ابتدایی)، من شیفته اینزبان شدم و از اون روز تا الآن بطور مستمر این زبانو دنبال میکنم و الآن میبینم که دارم به جاهای خوبی میرسم.
یعنی با حسابی که کردم، تقریبا تو ترم چهار، اگه اینجوری بخونم، انشاءالله در مبحث java SE متخصص میشم، این خیلی موفقیت بزرگیه، حالا شما حساب کنین که اگه همینجور تا پایان هشت ترم بخونم، آیا منم مثل بقیه فارغ اتحصیلان بیکار میمونم؟
البته نمیشه قطعی گفت، ولی منطقاً فکر کنیم، میبینیم که نه! (جالب اینکهمن دانشجوی دانشگاه آزاد هستم!)
اینها رو برای این گفتم که از الآن سعی کنید به یک زبان برنامه نویسی بچسپید و تا وقتی که در اون تخصص پیدا نکردید، رهایش نکنید.
البته زبان برنامه نویسیتونم اینگونه انتخاب نکنین که “حالا کدوم زبان تو بورسه؟”، چون ممکنه وقتی تو اون زبان شما متخصص شدین، زبان دیگری بیاد تو بورس و کلافه بشید.
این رو هیچووقت فراموش نکنین که اگر درکارتان فقط دنبال پول باشید، بهش میرید، اگر فقط دنبال سواد باشید، بهش میرسید، ولی اگر در کارتان عشق داشته باشید، هم به پول و هم به سواد بالا میرسید.
از اینکه حوصله کردید و حرفهای منو خواندید، ممنونم
راستی، اگر کسی خواست که زبان جاوا رو بیشتر بشناسه و یا درمورد چگونگی سیر مطالعاتش سئوالی داشت، (در حد ابتدایی و متوسط)، بنده در خدمتم mybeautifulfuture@gmail.com
در پایان یک جمله را هیچ گاه فراموش نکنید:
” به جای اینکه چاله های زیادی از آب، یک اقیانوس عمیق باشید ”
یامهدی!
سلام واقعا ممنون از راهنماییاتون من دانشجوی ترم ۴ ام میخوام کمک کنید چجوری پروژه هارو انجام بدم؟ از کجا شرو کنم؟
خیلی ممنون با ایمیل راهنمایی کنید
سلام باتشکر از مطلب مفیدتون، “سابقهی پیشین” حشو داره.