پندهایی به دانشجویان کامپیوتر: چشمان خود را باز کنید

پیشتر در پست «کمبود نیروی انسانی! چرا؟» از کمبود نیروی انسانی توانا در حوزه کامپیوتر گله کردم.
از دیگر سو می‌بینم دانشجویان نیز گله‌مند هستند که چرا کسی آن ها را بکار نمی‌گیرد. در واقع دانشجویان گرفتار دوری باطل هستند، برای استخدام و یافتن کار به سابقه نیاز دارند و تا کار نکنند سابقه  بدست نمی‌آورند، راهی نیز برای برون رفت از این دور نمی‌یابند.
 
راهش ساده است، دوستان عزیزم کمی چشمان خود را باز کنید و بیرون دانشگاه را هم ببینید.
بیشتر دانشجویان می‌دانند که بیشتر آنچه در دانشگاه می‌آموزند به صورت مستقیم در محیط کار کاربری ندارد. من با این سخن موافقم، اما بر خلاف بسیاری، آنچه را که در دانشگاه به دانشجویان کامپیوتر  می‌آموزند را بسیار مهم و همچون پایه، بنیان و اساس مهارت‌های عملی بعدی که فرد باید بیاموزد، می‌دانم.

اما پندها:

 

۰- (برای دانشجویان IT ) فکر نکنید بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی مدیر یا مدیر پروژه می‌شوید. برای مدیر شدن باید مهارت‌های کاربردی بسیاری فرا بگیرید که نیازمند گذشت زمان و تجربه‌اندوزی است. شما باید از همان جایی آغاز کنید که دانشجویان کامپیوتر می‌کنند. البته دانش مدیریتی‌تان کمکتان می‌کند که خیلی زود به آنجا برسید. حال ادامه پند‌ها را بخوانید:
 
۱- نخست درس‌های دانشگاهی را بسیار خوب بخوانید، برای اینکه یاد بگیرید نه برای پاس کردن.
 
۲- از سال‌های آغازین شروع به یادگیری مهارت یا زبان برنامه‌نویسی خاص به صورت حرفه‌ای نمایید. اگر می‌خواهید برنامه‌نویسی کنید، زمان مناسب برای آغاز پس از درس «برنامه‌سازی پیشرفته» (دومین درس برنامه‌نویسی) است. بهترین زبان‌ها نیز برای شروع پایتون و جاوا هستند (گرچه خودم پایتون را بهتر و مناسب تر می‌دانم. پی نوشت ۵ را هم ببینید). این کار هم به دو روش یعنی رفتن به  کلاس  در یک موسسه خوب یا خواندنِ شخصی امکان‌پذیر است و سپس برنامه‌نویسی، برنامه‌نویسی و برنامه‌نویسی تا جایی که می‌توانید کُد بنویسید.
 
۳- تلاش کنید در یک پروژه بازمتن مشارکت کنید. (پست «چرا دانشجویان ایرانی باید در پروژه‌های آزاد/بازمتن مشارکت کنند!؟» را بخوانید)
 
۴- زبانتان را بسیار قوی کنید، اگر درست برنامه‌ریزی کنید، به‌راحتی می‌توانید همزمان با دانشگاه به کلاس زبان بروید. برای زبان‌آموزی بیش از یک راه وجود ندارد، باید به کلاس بروید، به‌مدت طولانی و پیوسته، آن‌هم در موسسه‌ای خوب.
 
۵- کار با لینوکس را فرا بگیرید، دست‌کم در حد کاربری.
 
۶- پس از آنکه مقداری مهارت فرا گرفتید (در همان دانشجویی) تلاش کنید تا به شرکتی نرم‌افزاری بروید (اگر می‌خواهید برنامه‌نویسی کنید)  و رایگان و پاره‌وقت کار کنید. باور کنید آنچه آنجا تجربه‌خواهید کرد بسیار بیش از رایگان کارکردنش می‌ارزد. البته این کار آسان نیست باید پشتکار داشته باشید و پیگیر باشید تا بتوانید مدیر یک شرکت را متقاعد کنید که شما را بپذیرد. گاهی لازم است تا به ۱۰-۲۰ شرکت مراجعه کنید تا یکی شما را بپذیرد.
 
۷- به فکر کارآفرینی و شرکت زدن هم نباشید، حالا بسیار زود است  (پست «چگونه از خود مدیر بسازیم» را بخوانید)
 

من پیشتر نوشته‌ای از جول اسپالسکی با نام «پندهایی به دانشجویان کامپیوتر» را درسه بخش ترجمه کرده‌ام که می‌توانید پی‌بگیرید: بخش نخست ، بخش دوم و بخش سوم.

 

پ.ن 0: دوستان عزیز، لطفا نوشته را در بلاگ خود کپی و پیست نکنید، اگر فکر می کنید نوشته خوب است و می خواهید دوستان و خوانندگان خود را از آن آگاه سازید به آن لینک بدهید به همین سادگی. من پیوسته نوشته هایم را تکمیل می کنم و نیز به آن پی نوشت اضافه می کنم، وقتی شما نوشته را کپی می کنید، آن نوشته در بلاگ شما دیگر به روز نیست. در ضمن برخی دوستان نیز تصور می کنند همین که زیر یا جای دیگری از نوشته بنویسند که منبع فلان جا، کپی رایت را رعایت کرده اند، در صورتی که اصلا اینگونه نیست. لطفا فقط پیوند دهید. گرچه برخی دوستان نوشته را درسته کپی کرده و خود را نویسنده آن معرفی کرده اند. جالب اینکه یکی از آنها در ابتدای آن نوشته «البته من کوچکتر از آنی هستم که بخواهم شما را نصیحت کنم. در این پست من فقط برخی از توصیه های اساتیدم را برای شما جمع بندی کردم» این دیگر خیلی جالب است. البته برای وی کامنت گذاشتم و آن را اصلاح کرد. ن.ک. به نتایج این جستجو، به ویژه از صفحه دوم نتایج به بعد.

 

پ.ن ۱: راستش مدت‌ها است که دوست دارم دو پست بنویسم با نام‌های «چرا دانشجویان پند ناپذیرند؟» و «چرا نمی‌شنویم؟» فکر می‌کنم نام آن‌ها به اندازه کافی گویا است، امیدوارم همت کنم و این دو را بنویسم.

 

پ.ن ۲: وبلاگ فراسان این مساله را از زاویه دیگری دیده است و پستی نوشته  با نام «یافتن کار نیمه وقت و کسب تجربه در زمینه نرم افزار» در پنج قسمت، این پنج پست را نیز بخوانید: قسمت نخست، دوم، سوم، چهارم و پنجم.

 

پ.ن ۳: دقت کنید ترتیب مهم است، یعنی نخست مهارت‌های خود را تقویت کنید سپس به دنبال کار نیمه‌وقت بگردید. روشن است که کسی که هیچ چیز بلد نیست کار نیمه‌وقت نیز نخواهد یافت حتا رایگان. نکته دیگر، در انتخاب شرکت دقت کنید. جایی بروید که دست کم یاد بگیرید متدولوژی‌ها به چه درد می‌خورند و چگونه آن‌ها را در عمل بکار می‌گیرند، چگونه برنامه‌ریزی میکنند، چگونه با هم کار می‌کنند و … .

 

پ.ن ۴: اگر می خواهید با C++ آغاز کنید (گرچه پیشنهاد نمی کنم): اگر زبانتان قوی است کتاب

را بیابید و با آن آغاز کنید، البته این کتاب هنوز بیرون نیامده و اوایل 2009 بیرون خواهد آمد-شاید زمانی که این پست را می بینید کتاب بیرون آمده باشد- این کتاب را خالق C++ یعنی Stroustrup و به عنوان نخستین کتاب برنامه نویسی نوشته. اگر زبانتان قوی نیست- که بهتر است به مرور قوی اش کنید- کتاب C++ دایتل و دایتل با چندین ترجمه در بازار موجود است که شخصا فکر می کنم ترجمه شریفی انتشارات غزال ترجمه مناسبی است این کتاب در دو جلد چاپ شده که مشخصات آنها را می توانید اینجا و اینجا ببینید.

 

پ.ن ۵: پیشتر گفتم که خودتان باید بیشتر چیزها را یاد بگیرید و لزومی ندارد که همه چیز را در دانشگاه یاد بدهند . ولی با این حال اگر می خواهید مسولین گروه کامپیوتر را متقاعد سازید که به عنوان نخستین درس برنامه نویسی به جال پاسکال، پایتون درس بدهند می توانید به آنها بگویید که اکنون این کار در بزرگترین دانشگاه های دنیا دارد انجام می شود. برای نمونه این دو درس مقدماتی برنامه نویسی را ببینید (اینجا و اینجا)  و به آنها نشان بدهید. البته این کار مستلزم پشتکار و پیگیری بسیار است. همانگونه که احتمالا از پیوند متوجه شده اید این دو درس در دانشگاه MIT ارایه می شوند و خوبی آن این است که- همانطور که شما بهتر از من می دانید- MIT بزرگترین و معروفترین دانشگاه در زمینه مهندسی در دنیاست و رتبه یک را در این زمینه دارد، گرچه در چندین رشته نامهندسی از جمله اقتصاد و مدیریت نیز جزو ۵ دانشگاه نخست دنیاست، به همین دلیل کسی نمی تواند بهانه بیاورد که این کار (تدریس پایتون) در دانشگاه های خوب انجام نمی شود و … .

 

اگر می خواهید بار دیگر که  مطلبی نوشته شد، آگاه گردید. عضو خوراک (feed) این بلاگ شوید. همچنین می توانید مرا در تویتر دنبال کنید. «فهرست همه نوشته‌ها»ی من را اینجا ببینید.

 

Balatarinاین نوشته را به بالاترین بفرستید:
mohandes

135 Responses to “پندهایی به دانشجویان کامپیوتر: چشمان خود را باز کنید”

  1. atoosa

    با عرض سلام خدمت همه ی دوستان
    دیدگاه های همتونو خوندم
    من الان دیپلم کامپیوتر گرفتم
    اره
    کم تجربم اونم خیلی ولی خیلی چیزا سرم میشه نظرمم اینه که ما تو این کشور گیر افتادیم چون مسعولینش هیچ تلاشی برای اینده ی ما نمیکنن هیچ تلاشی چه اونایی که برا پاس میخونن چه بقیه کلا خوندن بااین امکانات یک اشتباه محظ

  2. ساراااااااا

    رشته ی کامپیوتراشغال نیست اهل خودشولازم داره تابراش وقت بزاره من دانشجوی کاردانی ام وواقعاعاشق رشتمم

  3. مرتضی

    سلام
    همت بلند دارد که مردان روزگار
    از همت بلند به جایی رسیده اند
    اگر قرار است مهندس نرم افزار باشیم باید وقت بگذاریم و دست از عافیت طلبی برداریم. فاضل قصه ی خیلی قشنگی داشت که می تواند برای همه ما که در دانشگاه درس می خوانیم نیز آموزنده باشد.
    باید راه را پیدا کرد و درست تا انتها رفت
    مطمئنا در این رشته پول به اندازه ی کافی هست
    به امید خداوند پا در راه بگذارید انشااله خدا کمک می کند

  4. poone

    واقعا برام جالبه ک یک کارشناسی نرم افزار کامپیوتر بیاد و بگه اشغال ترین رشته کامپیوتر درحالی ک تو جهان کامپیوتر و خصوصا نرم افزار حرف اولو میزنه و جزو پردرآمد ترین شغلاس

  5. َAmirAlizadeh

    رشته ای که توش عاشقانه و دیوانه وار قدم بذاری و موانعو یکی یکی دریبل بزنی بهترین راه و رشته ای بوده که واسه تو وجود داشته تو کل دنیاا…

  6. پویا

    سلام
    میدونید مشکل ما دانشجو ها چیه شما راست میگید دانشجوها گلایه دارن که کار نیست شما هم میگید هیچی تجربه یا تخصصی ندارید بله ندارم وقبول میکنیم چرا چون هیچ وقت نمیایید سیستم آموزشی رو درست کنید و بجای درسای بیخود و نامربوط بدرد نخور نمیایید این وقت رو روی دروس تخصصی کامپیوتر بذارید , بجاش میایید 8 تا 9 تا درس برنامه نویسی میگید از هرکدومشم یه 30 یا 40 صفحه جزوه میگید ما بفکر اینیم که پاس کنید یا دروس مذهبی اجبار بدرد نخور که یدونم نیس حدودا 10 یا 15 واحد یا بیشتر هم هست و همه دانشجو ها از این دروس نفرت دارند
    تا حالا شما ها کجا اومدین بجای این حرفا بیایید یه تغییر بدید در نظام آموزشیتون هیچ وقت وقت بلدید حرف حرف حرف بزنید . من خیلی اعتراض کردم ولی کسی به حرف دانشجو ها توجه نمیکنه من عشق کامپیوتر داشتم ولی افسوس …
    من به خیلی استادا اعتراض کردم گفتن درست میگی ولی همینی که هست…
    واقعا متاسفم برای این مملکت برای تمام استادایی که مثل کبک سرشونو تو برف کردن هیچی نمیگن هیچ اعتراضی نمیکنن

  7. محمد

    سلام خسته نباشین من از برنامه نویسی بدم میاد می خوام شبکه کار کنم یکم راجعبش حرف می زنید

  8. محمد حسین

    سلام خیلی ممنون از مطالب اموزندتون

  9. رابینز

    با سلام و تشکر از مطالب مفیدتون.
    من مهندس نرم افزار و بیکار هستم با خواندن پند های شما تصمیم گرفتم در یک پروژه متن باز شرکت فعال داشته باشم.
    عاشق برنامه نویسی هستم و از نوشتن لذت میبرم .
    به زبان سی و سی شارپ هم تسلط نسبی دارم .
    لطفا راهنمایی بفرمایید در چه پروژه ای و چگونه همکاریم را آغاز کنم.

  10. zana

    با عرض سلام و تشکر فراوان از مطالب زیبا و مفیدتون.
    من دانشجوی کاردانی نرم افزار هستم و الان به رشته ی خودم افتخارمیکنم
    من الان چند وقتیه شروع به برنامه نویسی #C کردم بدون اینکه کلاس آموزشی و … برم
    و الان دارم روی نرم افزار حقوق و دستمزد ونوشه باران برنامه نویسی میکنم و در همین اولین برنامه ای که دارم مینویسم پی بردم که اگه بخوای و صبور و علاقه مند باشی میتونی تمامی مشکلاتتو حل کنی و در این دنیای اینترنت هر چیزی رو که ندونستی میتونی در عرض یک ثانیه مشکلتو بفهمی و حلش کنی
    در آخر بگویم کسی که لیسانس نرم افزار داره و میگه این رشته اصلا به درد نمیخوره و کار نیست مطمئنم مهارت او در حد نصب ویندوز میباشد و توی ایران اگه میخوای موفق شی مهارت خودتو ارتقا بده نه مدرکتو
    من خودم شخصا توی اقوام دارم لیسانس نرم افزاره نمیدونه ویندوز ۱۰ چجوری نصب میشه و توی دوستام هم هست دانشجوی کاردانی نرم افزاره اما برنامه نویسی پیشرفته میکنه و صد برابر اون لیسانسی میدونه و الانم کنار دانشگاش توی یه شرکت تولید نرم افزاری کار میکنه پس اگه مهارت داشته باشی حتی با مدرک دیپلم هم استخدامی!
    ببخشید طولانی شد
    انشالا من هم نرم افزار پیشرفته حقوق و دستمزد ونوشه باران رو به زودی تموم میکنم.
    پس به دنبال یادگیری باشید نه مدرک.
    با تشکر

  11. مسعود کرد

    از استاد گرانقدر میخوام کمکم کنن که چگونه یه برنامه نویس حرفه ای شوم چون خیلی به برنامه نویسی علاقه دارم و نمیدونم از کجا شروع کنم چون تو استان ما سیستان و بلوچستان همچنین موسسه که بطور حرفه ای یاد بده نیست و به دلیل کمبود امکانات نمیدونم کجا و چگونه و از کجا شروع کنم ممنونم میشم کمکم کنید

  12. یلدا

    سلام.ممنون ازمطالبتون.من ترم پنج آیتی هستم.دوست دارم کتابای دانشگا رو خوب یاد بگیرم مخصوصا تخصصی هاشو.بچه هایی که دانشگاه پیامنورمیرن متاسفانه بیشتر درساشون خودخوانه و کتاباشونم منبع خوبی برای یادگیری بهتر نیست .میشه چندتا کتاب معرفی کنید ..ممنون میشم راهنمایی کنین

  13. SPL7

    سلام من امسال تو کنکور کامپیوتر قبول شدم و عاشق اینم که برنامه نویس حرفه ای شم تاحالا هیچ جا کلاس نرفتم لطفا راهنماییم کنین از کجا و با چه منابعی شروع به یادگیری برنامه نویسی کنم

  14. amir hosen@

    سلام من در حال حاضر سوم راهنمایی(نهم) هستم. به کامپیوتر نرم افزار علاقه مندم و میخوام کامپیوتر بردارم بعضی ها میگن از ریاضی برو و بعضی ها هم میگن از هنرستان(فنی) برو به نظر شما از کدوم برم (میخوام طوری باشه که به برنامه نویسی مسلط باشم و از لحاظ عملی فول باشم )

  15. مریم شریفی

    ای کاش این پندها رو من زودتر به من گوش میخوندم…الان یک ماهه فارغ التحصیل شدم…22سالمه…وتازه دارم شروع میکنم بصورت حرفه ای کار کردن….بازم ممنون از نصیحت هاتون

  16. Amir

    سلام
    من سال سوم هنرستان تو رشته کامپیوترم
    علاقه زیادی به کارای گرافیکی مخصوصا انیمیشن سازی یا طراحی پروژه های نمایشی که اصولا با captivate یا فلش یا … باشه دارم
    الان میخوام بدونم برای تخصصی شدن کارم از همین حالا تو کدوم یکی از این نرم افزارا برم جلو؟
    کدوم پیشرفتش بهتره یعنی اینده بهتری داره

  17. مرتض

    سلام مرسی ازراهنماییتون …حالا بگین ازکجاشروع کنم

  18. محمد

    هر کس بهتره خودش، راه خودش رو انتخاب کنه

    این که یک دانشجو بخواد راه کارهای اینترنت زچرو به کار بگیره از خودش یک ماشین با پویایی ضعیف می سازه

    با تشکر

  19. میثم

    من نرم افزار میخونم و عاشق برنامه نویسیم و مداوم توی این زمینه در حال یادگیری هستم و یقین دارم که بهترین رشته رو دارم چون امروزه افراد مجبور شدن که به تکنولوژی و کامپیوتر روی بیارن به همین دلیل فرصت شغلی هم زیاده البته اگه مهارتش رو داشته باشین , که فکر نکنم بشه مهارت بالایی در دانشگاه کسب کرد برای همین باید خودتون دست به کار بشین 🙂

  20. مرسی از متن بسیار خوبتون
    منم رشته ی دانشگاهیم مهندسی آی تی بوده ولی تو این زمینه به دلیل نداشتن تخصص تو این زمینه کار نمیکنم
    ولی با خوندن این مطلب به کل نظرم عوض شد

  21. Poorya

    سلام
    باید خدمت دوستانی که میگن وای ما عاشق کامپیوتریم
    باید بیایید در مقطع کارشناسی ببینید واقعا چیه درس هایی که تو کاردانی میدن بچه بازیه
    منم کامپیوترم رو دوست داشتم ولی الان یه درس هایی دارییم نظریع زبان ها اصول شی گرا ریاضی مهندسی طراحی الگوریتم اینا سخترین درس هایی مهندسی نزم افزارهه ?

  22. سلطان

    سلام من دیپلم کامپیوتر دارم و دارم سی شارپ یاد می گیرم و دو ماه دیگر به دانشگاه می خوام برم تو زندگیم هدفی نداشتم به این رشته علاقه ای متوسطی دارم اما مشکلا ت خانواده نمی زاره چه کا کنم نمی دونم برم دانشگاه خوب خرجی داره پدر و مادرم تو خودشون موندن می گم برم کار کنم دانشگاه را ولش یا که نه دنبالش را بگیرم شاید خدا خاست کار جور شد نمی دونم چه کار کنم راهنماییم کنید ممنون می شم

  23. MM

    سلام ،روز بخیر
    من رشته ی دانشگاهیم کامپیوتر نیست اما علاقه مندم که برنامه نویسی رو یادبگیرم باید چه.کلاس هایی شرکت کنم؟؟

  24. علی

    خدمت اون دوست عزیزی که پرسیدن کار یا دانشگاه
    درسته ک الان برخی از دوستان میگن دانشگاه اینجوری و اونجوریه اما بدون هیچ چیزی جای دانشگاه رو نمیگیره. مهمتر از اون تخصص خودته. سعی کن بهترین باشی تو تخصص خودت و کنارش مدرکی داشته باشی وگرنه ممکنه آینده شرایط طوری بشه ک نتونی بری دانشگاه و حسرتش رو بخوری. دانشگاه رفتن میتونه سرنوشتت رو هم عوض کنه چون چ بخوای چ نخوای دانشگاه فرصت های زیادی برات باز میکنه کنار برخی درسای آشغالش. این کاری که بهت میشنهاد میکنم رو تودم قبلا امتحانش کردم: کار پاره وقت
    شاید حقوقش کافی نباشه اما از لحاظ مهندسی دیدی عالی بهت میده.
    امیدوارم مفید باشه. در پناه حق

  25. مائده

    سلام من دانشجو ترم دو کامپیوتر هستم تو دانشگاه برنامه سازی c++رو اموزش دادن و من اصلا از یک جایی به بعد متوجه نمیشم نمیدونم برای بی علاقگی به رشته هست یا برای ضعیف تدریس شدن این درس هست ؟اموزشگاه معتبر کسی سراغ داره این زبان رو بادبگیرم؟واینک یه مهندس کامپیتر میگن خودش باید بره و یاد بگیره میخوام بدونم چیارو باید یاد بگیرم؟طراحی سایت؟ سی شارپ؟ از چی و کجا شرو کنم ؟

  26. Meli

    سلام.من امسال کنکور دادم و میخوام مهندسی کامپیوتر بخونم.به نظرتان تابستان چه کلاسی بدم بهتره؟زبان یا برنامه نویسی؟و کلاس برنامه نویسی رو با چه زبانی شروع کنم که برام کاربردی تر باشه؟

  27. Meli

    سلام. من امسال کنکور دادم. و میخوام مهندسی کامپیوتر بخونم. به نظرتون تو تابستون چه کلاسی برم؟زبان یا برنامه نویسی؟ و برنامه نویسی رو با چه زبانی شروع کنم که برام کاربردی تر باشه؟

  28. شهریار99

    سلام به مهندسی کامپیوتر علاقه دارم اما هیچ وقت دنبال یاد گرفتن نرفتم.مثلا حتی ویندوز عوض کردن برام سخته.ینی باید قید مهندسی کامپیوتر رو بزنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  29. علی

    کسی قرار نیست برای شما کاری بکنه شما خودتون باید به خودتون کمک کنید.به دیدگاه من
    اول زبان انگلیسی خود رو قوی کنید.
    دوم برنامه نویسی اندروید رو فرا بگیرید زیرا پردرامد ترین شغل دنیاست.
    سوم محیط کامپوتر رو به خوبی از سخت افزار گرفته تا نرم افزار یاد بگیرید.
    خود من میخوام توی زمینه های بالا فعال باشم.البته بیشتر سمت و سوی نرم افزار میرم.90 درصد.

  30. ناشناس

    دوستان من کاردانی کامپیوتر دارم کاردانی فنی حرفه ای (بهش میگن کاردانی ناپیوسته(در صورتی که توی مدرک کاردانی ام نوشته کاردانی پیوسته))میخوام واسه کارشناسی ..کارشناسی پیوسته بخونم.نمیدونم باید چیکار کنم ؟کسی میدونه ؟اصلا میشه با کاردانی فنی حرفه ای کارشناسی پیوسته خوند؟

  31. yousof

    سلام من دیپلم تجربی دارم ۷ ساله از فضا درس خوندن بیرون اومدم ولی خیلی دوس دارم درس بخونم و از کامپیوتر هیچی نمیدونم ولی میخوام شروع کنم و برم دانشگاه نه واسه مدرک بلکه واسه دل خودم احساس میکنم علوم کامپیوتر مناسب هستش میشه راهنمایی کنید لطفا لطفا

  32. ali

    سلام دوستان یک نصیحت هم من به عنوان برادر کوچکتر به شما بکنم مخصوصا اونایی ک می خوان تازه برن دانشگاه اونم اینه که داداشم اگه واقعا می خوای بری دانشگاه و تصمیمت رو گرفتی باید از همون ترم اول بنشینی مثل مرد تموم درسات رو بخونی نه یک بار نه دوبار و… تا حدی باید بخونی که بتونی کل جزوه رو چشم بسته واسه خودت توضیح بدی یا چه میدونم بنویسی اگرم میخوای بری دانشگاه واس اینکه ببینی چجور محیطیه یا به قول ما برا خندش بهتره بهش فکر نکنی که اگه واس گذروندن وقت می خوای بری بدون سر خودت یه کلاه گشاد گذاشتی که هیچ وقت اون کلاه از سرت برداشته نمی شه و خودتو درسته انداختی تو چاهی که عمقش نامحدوده
    وسلام امیدوارم بیشتر بیندیشید

  33. Fatemeh

    سلام خیلی ممنون بابت این متن هامن دانشجوترم دوم رشته مهندسی نرم افزارم (کارشناسی)تومدرسه هم کامپیوتربود رشتم واقعابهش علاقه داشتم ولی ازوقتی که بااینهمه ریاضی روبروشدم بفکرعوض کردن رشتم هستم ازطرفی هم دودلم نمیدونم چیکارکنم کاش انقدر ریاضی نداشت اونم ازنوع خیلی سخت?دوستان کسی هست به سوالم جواب بده میشه من الان رشتموعوض نکنم اما تغییربدم به کاردانی پیوسته؟؟

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>